Rugăciunea stimulează nervului vag
RUGĂCIUNEA stimulează nervului vag.
☦
Nervul vag este o autostradă nervoasă care străbate corpurile noastre, astfel încât stimularea acestuia poate avea efecte benefice uimitoare asupra sănătății noastre fizice și mentale. Nu este o exagerare să spunem că nervul vag este cheia sănătății noastre, deoarece îmbunătățește aproape orice, de la forma corpului până la durata de viață. Unii cercetători au susținut cu îndrăzneală că nervul vag, cunoscut și sub numele de „nervul de auto-îngrijire” al corpului, reprezintă „viitorul medicinei”. Dacă învățăm să-l menținem în stare bună de funcționare, ne vom bucura de o sănătate optimă.
Stimularea nervului vag activează sistemul nervos parasimpatic, care are efecte benefice asupra organismului: crește producția de acid gastric și enzime digestive, asigurând absorbția completă și susținută a nutrienților importanți; scade tensiunea arterială; modulează sistemul imunitar; stimulează. hormoni și enzime, cum ar fi inducerea travaliului și acetilcolina, îmbunătățind astfel sănătatea generală și starea de spirit mentală. În plus, cercetările arată că nervul vag este capabil să primească informații de la microbiom și să declanșeze răspunsuri adecvate în consecință. De asemenea, are efecte anxiolitice (care cauzează anxietate) și anxiolitice (reducerea anxietății) asupra anumitor stimuli, astfel încât stimularea nervului vag are un potențial imens de modulare a dispoziției.
Stimularea acesteia s-a dovedit a fi o alternativă mai bună la analgezice și medicamente antiinflamatoare pentru tratarea durerii și a inflamației. Unii au făcut chiar un pas mai departe cu teoria conform căreia nervul vag s-ar putea „conecta” la celulele stem latente ale corpului, ceea ce înseamnă că nu numai că ar putea încetini degenerarea celulelor, ci chiar ar putea stimula într-o anumită măsură regenerarea acestora. Un nerv vag care funcționează bine încetinește degenerarea celulară și reduce efectele îmbătrânirii. Mai simplu spus, dacă învățăm să controlăm nervul vag, putem controla răspunsul inflamator.
Îmbunătățiți tonusul vagal
Eficacitatea stimulării nervului vagal depinde în mare măsură de tonusul vagal, care determină puterea, viteza și eficiența răspunsului vagal. Tonusul vagal poate fi măsurat prin urmărirea anumitor procese biologice, cum ar fi ritmul cardiac, ritmul respirator și variabilitatea ritmului cardiac.
Când variabilitatea ritmului cardiac este mare, tonusul vagal este, de asemenea, ridicat, iar tonul vagal ridicat înseamnă că organismul are o capacitate mai mare de a se relaxa după stres. De fapt, cercetările științifice au descoperit o buclă de feedback pozitiv între tonul vagal ridicat, emoțiile pozitive și sănătatea fizică. Cu alte cuvinte, cu cât tonul vagal crește, cu atât sănătatea fizică și mentală se îmbunătățește și invers.
Un aspect interesant este transmiterea tonului vagal de la mamă la copil. Mamele care sunt deprimate, anxioase și furioase în timpul sarcinii au o activitate mai scăzută a nervului vagal, ceea ce se reflectă în nou-născuții lor, care au, de asemenea, o activitate mai scăzută a nervului vagal și niveluri mai scăzute de dopamină și serotonina.
S-a demonstrat că stimularea nervului vag și creșterea tonusului vagal ajută la tratarea unei largi varietăți de afecțiuni ale creierului și ale sănătății mentale, incluzând: depresia, tulburările anxioase, Alzheimer, migrene, Fibromyalgia, Tinnitus, dependeța de alcool, autism, bulimia nervoasă, tulburări de personalitate, dependență de heroină, tulburări de memorie, scleroză multiplă, tulburări obsesiv-compulsive, boli mentale severe, leziuni cerebrale, Sindromul oboselii cornice.
Câteva metode foarte eficiente pentru stimularea nervului vag:
- Rugăciune.
- Respirație, râs, plâns, suspin.
- Fredonând un cântec, gargara, intonat.
- Expunere la frig.
- Probioticele.
- Acizii grași Omega 3.
- Exercițiul fizic, plimbări lungi
- Masajul.
- Relații sociale pozitive.
- Postul intermitent.
Așadar, „ nimic nou sub soare ” Ecclesiast 1:9 ! Toate aceste căi de stimulare a nervului vag nu reprezintă altceva decât metode vechi de când lume de a ne asigura o elementară stare de bine psihologică și fiziologică. De altfel, înțelepciunea ancestrală ne învață că modul cel mai simplu și mai ieftin de a ne menține sănătatea este prevenția, prin adoptarea unui stil de viață care să ne mențină într-un echilibru psihosomatic. În acest sens, stimularea nervului vag se dovedește un element-cheie, contribuind substanțial la prevenirea bolilor și vindecarea acestora.
sursa:imuno-medica.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu